Åpne kirker - retningslinjer

Noen har spurt om mulighet til å åpne kirkene for samlinger , lystenning o.l. i påsken. Norges kristne råd har fått disse retningslinjene som deles.

Lørdag kom følgende informasjon fra barne- og familiedepartementet (BFD) til Norges kristne råd:
«BFD sendte forespørsel til HOD/kriseberedskap om muligheten for at det kan tillates gudstjenester eller andre arrangement i kirker og forsamlingslokaler i påskedagene. Innenfor smittevernhensyn og evt konkrete tilleggskriterier som måtte anses nødvendige. HOD har kommet med tilbakemelding om at de har konsultert Helsedirektoratet og FHI, som viser til de generelle råd om at man skal utsette større sammenkomster som ikke er nødvendige. Svar på spørsmålet fra BFD er derfor negativt. Av arrangement er det kun vielser og begravelser som kan gjennomføres, og  med oppfordring til 2 meter avstand mellom de deltagende.»

På bakgrunn av dette og ettersom det er kommet flere spørsmål til oss knyttet til dette med åpen kirke for stillhet, lystenning bønn fikk vi i går følgende tilbakemelding fra BFD:

HOD sier nei til at man "kan dra til religiøse forsamlingslokaler" (sitat)  og viser til at bare vielser og begravelser kan gjennomføres. Så er vi kjent med at det lokalt, for eksempel menigheter i Bergen, er laget regler for hvordan håndtere behov for lystenning og bønn etc. Da har man brukt FHIs regler for antall  personer samlet innendørs, har vakter, renhold og tar hensyn til smittevernregler generelt. BFD kan ikke gi nærmere retningslinjer etc. om dette, siden det er HOD som er rette myndighet på dette området. Dersom man har lokale løsninger er det viktig å ikke handle uten at det er i overensstemmelse med  råd fra smittevernlege/-myndigheter i den aktuelle kommunen.

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910 
baptist.no

Powered by Cornerstone