Global uke 2020

Kirkene i Norge markerer Global uke mot moderne slaveri 8.-15. november - enten det blir med, eller aller helst uten, Covid19.

Global uke 2020 gjennomføres uansett. Global uke 2020 vil omhandle moderne slaveri.  Vi planlegger for fysiske samlinger, men om korona hindrer oss, blir det digital uke! Sett av datoene og meld din menighet inn i fellesskapet! Passer det ikke under selve uka, kan dere velge et annet tidspunkt.  

Global uke er et felles tiltak mellom kirkene i Norge for å delta i kampen mot vår tids slaveri. Noe av det beste med uka er at hver menighet bestemmer selv hvordan, hvor mye og sammen med hvem de markerer uka. Vi oppfordrer til å gjøre det på tvers av kirkesamfunn og i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner. Eksempler fra tidligere år viser hvor store ressurser og muligheter vi har i menighetene! Koronakrisen øker dessverre risikoen for at flere mennesker kommer i utnyttelse. I 2019 markerte menigheter, grupper og skoler over hele landet Global uke med ca. 4500 deltakere på i alt 105 arrangementer på minst 40 steder i Norge.

For mer informasjon og registrering

Vi minner om
Frihetens time - sanger og tekster om utnytting, håp og Guds rettferdighet

Det er en enkel forestilling med seks monologer og fem sanger
Tekst: Sindre Skeie (prest, forfatter, poet)
Musikk og arrangementer: Trond Gilberg (kantor og komponist

Nedenfor finner dere lydklipp fra urframføringen i Fagerborg* kirke 8. november med solister, musikk og fortellerstemmer i forbindelse med Rettferdskonferansen.
Alt ligger samlet på www.globaluke.no. *Medvirkende er Ullern kammerkor, Renate Gjerløw Larsen (sang), Gjermund Brenne (dirigent), Leann Currie (fagott); Britt Larsen (horn); Trond Gilberg (orgel), Sindre Skeie og Birgitte Bjørnstad (fortellere).

Vi håper mange vil bruke det i 2020 – gjerne i forbindelse med Global uke, men også ellers! Responsen til nå har vært svært god. F. eks. ble det prøvd ut i Sinsen menighet og Drammen baptistkirke i november.

Hva med å sette opp et prosjekt-kor? Gjøre det sammen med musikervenner? Eller bare velge ut noen av sangene og tekstene? Materialet er gratis og kan framføres i sin helhet eller som enkeltelementer til bruk i gudstjeneste, el.l. Flere av sangene egner seg også for menighetssang. Forfatter, komponist og Norges Kristne Råd deler på rettighetene til materialet.

Produksjonen er finansiert med støtte fra Justis- og beredskapsdepartementet. Man kan søke støtte til lokal framføring (honorar, lydutstyr, m.m) – kontakt oss!
Kontakt oss om du vil ha tilgang til noter (finnes i ulike versjoner: med enkel besifring; for kor SAB; for kor SATB) - eller få høre hele konsertopptaket (ca. 70 min), osv.

Slaveri og utnyttelse er dessverre ikke historie. Det pågår i vår tid, også i Norge, og har brutale følger for millioner av mennesker.
Frihetens time bruker musikkens og fortellerens språk til å belyse problematikken, men løfter også håpet om at Gud ser og vet – og at hans frihetens time må komme.

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910 
baptist.no

Powered by Cornerstone