Informasjon fra K-stud om konsekvenser rundt studiestøtt og korona-epidemien

Her finner dere informasjon om hvordan dere kan forholde dere etter at planlagte kurs og annen opplæring måtte opphøre pga. smitteverntiltak i forbindelse med korona-epidemien.

Kurs som er avlyst
Vi vil se på muligheten for å kompensere for påløpte utgifter til kurs, leirer og annen opplæring som måtte avlyses. Dette jobber studieforbundene for å få til, men det er uvisst hvordan myndighetene stiller seg til det. 

I mellomtiden er det viktig at dere holder oversikt over hvor mange kurstimer som er avlyst, og at dere oppbevare dokumentasjon på eventuelle utgifter forbundet med de avlyste kurstimene.

Kurs, grupper og annen opplæring som har stoppet opp

  • Hvis dere vet at det ikke blir flere samlinger etter at smittevern-restriksjonene er opphevet, anbefaler vi at dere registrerer kurset og søker om tilskudd i MineKurs nå. Det er en forutsetning at dere har minst 8 kurstimer og mint en deltaker med 75 % frammøte. Vi vil se bort fra at dere ikke når timetallet i studieplanen, men ber dere skrive under Andre  opplysninger i søknaden at kurset/gruppa måtte avsluttes pga. korona-epidemien.
  • Hvis dere avventer i tilfelle man kan samles igjen etter påske eller senere, er dere velkomne med å søke om tilskudd når kurset/gruppa har avsluttet opplæringen.  Om det blir et avbrudd på noen måneder, vil ikke det ha noe å si for muligheten til å få tilskudd så lenge dere oppfyller minstekravene.
  • Hvis dere har gått over til elektroniske samlinger med samme kurs/gruppe, se nedenfor.

Kurs og grupper med 4 kurstimer

Kunnskapsdepartementet har i dag kunngjort at de har besluttet å midlertidig gi unntak fra forskriften slik at minstekravene til kurstimer reduseres fra minst åtte timer til minst fire kurstimer for å kunne telle med i tilskuddsgrunnlaget. Unntaket gjelder midlertidig fram til 1. august 2020.

  • Hvis dere setter opp kurs med 4 - 7  kurstimer, må dere sende ny studieplan før dere starter for å ha rett på tilskudd.

Elektroniske kurs

Flere av dere fortsetter bibelgrupper og cellegrupper på elektroniske plattformer. Noen legger planlagte kurs på nettbaserte plattformer, og andre har satt i gang med nye elektroniske kurstilbud. Vi er imponert over alle de gode digitale initiativene som tas for at dere kan fortsette å samles og ha gode læringsfellesskap på tross av situasjonen.

Kunnskapsdepartementet har i dag kunngjort at de gir unntak fra kravene til elektroniske kurs midlertidig fram til den 1. august. Det betyr at dere kan få tilskudd til kurs og grupper som bare har elektroniske kurstimer (kravet er opprinnelig minst 50% fysiske samlinger). Man må fortsatt ha såkalt samtidighet (se nærmere forklaring under). Dere må lage nye studieplaner om dere allerede har satt i gang med nye læringsformer.

Tilskudd til elektroniske kurs, foreløpig adgang til 1. august 2020

  • Kurs og grupper kan arrangeres med ulike typer elektroniske samlinger, uten minstekrav til fysiske samlinger.
  • Det er et krav om samtidighet. Kravet til samtidighet er oppfylt når læringsplattformen som benyttes har kommunikasjonsmuligheter med lærer, veileder og andre kursdeltaker via en direkte elektronisk kommunikasjonskanal og deltakerne er samtidig logget på innenfor et avtalt tidsrom.
  • Det må utarbeides nye studieplaner for kurs og grupper som gjennomføres elektronisk.

NB! Dere må sende inn søknad om godkjennelse av studieplan så snart som mulig.

  • For kurs som allerede har startet med fysiske samlinger og gått over til elektronisk kommunikasjon, kan kursplanene utarbeides etter kursstart. Det må fremgå av studieplanen at kurset er arrangert ved elektronisk kommunikasjon.

NB! Dere må sende inn søknad om godkjennelse av studieplan så snart som mulig.

  • Vi skal så snart som mulig legge til rette for registrering av elektroniske kurstimer i søknadsportalen MineKurs.
  • Det må fortsatt føres fremmøte for deltakerne.

Bare ta kontakt med oss om dere har spørsmål eller trenger veiledning!

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910 
baptist.no

Powered by Cornerstone